Bifaciální fotovoltaické solární panely: Dvojí síla slunce

Bifaciální fotovoltaické solární panely jsou revoluční inovací v odvětví solární energie. S rostoucím důrazem na udržitelné zdroje energie se solární technologie neustále vyvíjejí. Jeden z nejzajímavějších pokroků v posledních letech je vývoj bifaciálních fotovoltaických solárních panelů.

Jak už název napovídá, "bifaciální" znamená, že mají dvě užitečné strany. Na rozdíl od tradičních solárních panelů, které absorbují sluneční světlo pouze na své přední straně, bifaciální panely jsou navrženy tak, aby využily také světlo, které se odrazí od povrchu pod panelem a dopadá na zadní stranu panelu.

Výhody bifaciálních fotovoltaických solárních panelů

Vyšší energetický výstup

Jednou z hlavních výhod bifaciálních solárních panelů je jejich schopnost generovat více elektrické energie ve srovnání s tradičními monofaciálními panely. Díky využití slunečního světla na obou stranách mohou tyto panely zvýšit výstup energie až o 30%.

Optimalizace prostoru

Bifaciální panely mohou být užitečné v situacích, kde je omezený prostor pro instalaci. Díky vyšší účinnosti vám umožní vytěžit více energie z menšího počtu panelů.

Vyšší odolnost

Bifaciální panely jsou často vyrobeny s odolnějšími materiály a rámečky, což jim umožňuje lépe odolávat extrémním povětrnostním podmínkám jako je vítr nebo sníh.

Estetický vzhled

S jejich průhledným designem mohou bifaciální panely nabídnout estetické výhody, zvláště pokud jsou instalovány na střešních pergolách nebo jako součást architektonických prvků budov.

Aplikace a instalace

Bifaciální fotovoltaické solární panely mohou být použity v různých aplikacích, včetně střešních instalací, solárních farmách nebo jako součást integrovaných systémů budov. Při instalaci je důležité zvážit typ povrchu, na který bude světlo odraženo, a také typ montáže, aby byl zajištěn dostatečný odstup od povrchu pro odrazy na zadní stranu panelu.

Závěr

Bifaciální fotovoltaické solární panely představují významný krok vpřed v oblasti solární energie. S jejich schopností využít sluneční světlo na obou stranách a produkovat více energie, mají potenciál stát se klíčovým prvkem v naší cestě k udržitelnější budoucnosti.

 

Biaficiální fotovoltaické panely nabízíme také na našem e-shopu Nejpanely.cz.

Můžete si prohlédnout třeba Bifaciální fotovoltaický solární panel Jinko Solar Tiger Neo 72HL4 BDV 565Wp.